Güncel

İstanbul’da Oda Fiyatları yüzde 25 Düştü

İstanbul’da Oda Fiyatları yüzde 25 Düştü

“trivago Otel Fiyat Endeksi Raporu”na göre Temmuz ayında İstanbul’da oda fiyatları yüzde 25 düşerken Türkiye genelinde tatil merkezlerinde fiyat artışları devam ediyor. İşte rapordan önemli başlıklar…

600.000’den fazla otel fiyatının karşılaştırılmasına olanak sağlayan otel fiyatı karşılaştırma sitesi trivago, Temmuz ayının “trivago Otel Fiyat Endeksi Raporu”nu (tHPI) yayınladı.

www.trivago.com.tr içerisindeki verilerden elde edilen listede 2013’ün Temmuz ayında İstanbul, Lizbon’dan sonra oda fiyatlarının en çok düştüğü 2. Avrupa ülkesi oldu.

Haziran 2013 ve Temmuz 2012 fiyatlarının karşılaştırıldığı listede İstanbul’daki çift kişilik standart oda fiyatları bir önceki aya göre yüzde  25 düşerek ortalama 274 TL oldu. İstanbul bu düşüş ile hem Türkiye‘de oda fiyatlarının en çok düştüğü il oldu hem de Avrupa’da Lizbon’dan sonra oda fiyatlarının en çok düştüğü 2. ülke oldu. Böylece İstanbul Avrupa’nın en popüler 50 şehri sıralamasında en pahalı 21. şehir oldu.

Tatil Merkezlerinde Fiyatlar Artmaya Devam Ediyor

İstanbul’daki oda fiyatlarının düşmesini aksine Türkiye genelinde, özellikle de tatil merkezlerinde çift kişilik oda fiyatlarının artışı devam etti. 2013’ün Temmuz ayında çift kişilik standart oda fiyatının en çok arttığı tatil beldesi Muğla’nın Turunç beldesi oldu. Oda fiyatlarının yüzde 54 artması ile ortalama 349TL’ye ulaştığı Turunç’u yüzde 51’lik artış ile Armutalan ve yüzde 51’lik artış ile Çamyuva beldeleri takip etti.

En çok fiyat artışını yaşayan il ise yüzde 24’lük artış ile Muğla oldu. Bir önceki seneye göre çift kişilik standart oda fiyatları yüzde 6 azalsa da 2013’ün Haziran ayına göre yüzde 24’lük artış ile ortalama 322TL oldu. Antalya’da fiyatlar bir önceki aya göre yüzde 6 artarak 322TL olmasına rağmen 2012’nin Temmuz ayına göre yüzde 6’lık düşüş yaşadı.

En Pahalı Tatil Beldesi Hisarönü

Haziran 2013’e göre çift kişilik standart oda fiyatlarının yüzde 35 arttığı Hisarönü, gecelik 940TL ile Temmuz 2013 ayının en pahalı tatil beldesi oldu. Belek, yüzde 5’lik düşüş yaşamasına rağmen 764TL ile listede ikinci olurken Tekirova 691TL ile üçüncü ve Göltürkbükü 623TL ile dördüncü oldu.

Avrupa’da Fiyatlar Düşüşte

trivago kullanıcılarının en çok arama yaptığı 50 Avrupa şehri listesinde de fiyatlar büyük oranda düşmüş durumda. İstanbul’daki çift kişilik standart odaların tek gecelik fiyatının yüzde 25 düşmesi ile İstanbul Lizbon’dan sonra listedeki oda fiyatları en çok düşen Avrupa şehri oldu. Temmuz ayında yaşadığı fiyat düşüşü ile İstanbul Avrupa’daki en pahalı 23. şehir oldu.

Avrupa’nın en popüler 50 şehri listesinde çift kişilik standart oda fiyatı en çok yükselen şehir Cannes oldu. Fiyatların yüzde 12 arttığı Cannes’i yüzde 10’luk artış ile Bilbao, yüzde 8 ile Riga ve yüzde 5 ile Salzburg takip etti.

Listede çift kişilik standart oda fiyatlarının 224€ olduğu Cenevre, oda fiyatlarının en yüksek olduğu şehir oldu. Cenevre’yi 216€ ile Londra, 210€ ile Venedik ve 175€ile Paris takip etti. Listenin oda fiyatları en düşük şehirleri de 54€ ile Zaragoza, 61€ ile Varşova, 62€ ile Sevilla oldu.

 

2013-08-01
Haber Arşivi
Turizm Haberleri

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL