Batı Akdeniz’de inanç turizmini başlatmak için önemli bir organizasyona imza atıldı. Baka öncülüğünde Rahibe ve papazlardan oluşan ilk heyete bölgedeki antik kentler, tarihi kiliseler gezdirildi.. İşte tanıtım turu detayları..
TURİZMHABERLERİ.COM/ HABER MERKEZİ
Texas Türk Amerikan Ticaret Odası Başkanı Tarık Çelik ile iki ülke arasındaki turizm ilişkilerini değerlendiğimiz röportajda yılda en az 5 milyon Amerikalıyı Türkiye’ye getirebilmek için İNANÇ Turizminin doğru tanıtım ve stratejilerle değerlendirilmesi gerektiğine şu sözlerle dikkat çekmişti: ”İnanç turizmi Türkiye adına büyük avantaj. Amerikan halkı hala Avrupa dan çok daha dindar ve dini yerlere gitme eğilimleri çok fazla. Bu konuda da yapılacak şeyler var.”
Röportaj detayı için tıklayınız:
www.turizmhaberleri.com/koseyazisi.asp¿ID=2344
Haberimizin yayınlanmasından kısa bir süre sonra Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ABD ile inanç turizmini başlatacak önemli bir organizasyona imza attı. BAKA’nın koordinasyonunda ABD’de dini kanaat önderlerine ve inanç turizmine yönelik çalışmalarını sürdüren tur firması yetkilisi ile rahibe ve papazlardan oluşan 8 kişilik grup Batı Akdeniz’e geldi.
Organizasyon BAKA’nın daha önce bölgeye davet ederek gezdirdiği Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyetini sürdüren inanç turizmi odaklı tur firması işbirliğinde gerçekleştirildi.
KEÇECİLİK SANATI VE MAHALLE FIRINI İLGİ GÖRDÜ
BAKA’dan mali destek alan belediyenin restore ettirdiği unutulmak üzere olan keçecilik sanatının tekrar hayat bulduğu Prof.Dr. Metin Sözen Keçe Evi, Öğretmen Mustafa Bilgin Kadınlar Sanatevi ve Tıraşzade Konağı’nı gezen ABD’li grup, keçeden tablo, terlik, başlık gibi hediyelik eşyalara hayran kaldı.
Keçeden üretilen semazen fesini deneyen papaza, semanın nasıl yapıldığını gösteren Belediye Başkanı Tekin Bayram, konuklara keçenin nasıl üretildiği konusunda bilgiler verdi. ABD’li misafirler, keçeden üretilen şapka ve aksesuarlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi. Belediye tarafından tekrar çalışır hale getirilen tarihi mahalle fırını da gezen rahibe ve papazlardan oluşan ABD’li grup, bayanların nasıl yaptığını öğrendikleri ekmeklerin tadına bakarken, birlikte üretme kültürünün güzel örneklerinden olan mahalle fırınına hayran kaldıklarını söyledi.
Hem Roma, hem Selçuklu-Osmanlı, hem de Cumhuriyet dönemine ait eserlerin birarada bulunduğu Yalvaç’ta, Hristiyanlığın Avrupa’da ilk vaazının verildiği St Paul Kilisesi’nin bulunduğu Psidia Antiochia Antik Kenti kazı alanını gezen ABD’li grup, St. Paul’un Yalvaç’a yaptığı üç yolculuk ve antik kentteki kiliselerle ilgili bilgilendirildi.
Güney Kore’den gelen rahibe okulu öğrencilerinin de gezdiği Psidia Antik Kenti’nin sadece yüzde 10’unun gün yüzüne çıkarıldığı öğrendiklerini ve etkilendiklerini ifade eden rahibe ve papazlardan oluşan grup, “Yüzde 10’u buysa tamamı çıkarıldığında eşsiz bir yer olacaktır” yorumunu yaptı.
Eğirdir’de Ayastefanos Kilisesi’ni ziyaret edip Ada turu yapan grup, Burdur’un Ağlasun İlçesi’ndeki Sagalassos Antik Kenti’ni de gezdi. Yeşilbaşköy Beldesi’ndeki tarihi değirmeni de gezip yöresel göveçte kaşarlı alabalık ve süzme yoğurtun tadına baktı.
Doğal güzellikleri, gelenekleri, yöresel tatları, misafirperverliği, antik kentler ve inanç turizmi için birçok önemli değerin bulunduğu Isparta ve Burdur’u görmelerini çevrelerine önereceklerini ve gelecek yıl bahar aylarında tekrar geleceklerini söyleyen ABD’li rahibe ve rahipler, BAKA, Yalvaç ve Yeşilbaşköy belediyeleri ile Barida Hotels’e misafirperverlikleri için de teşekkür etti. Isparta’da Barida Hotels’in misafiri olarak konaklayan ABD’li grup, şehir turunun ardından Isparta’dan ayrıldı.
2013-09-14
Haber Arşivi
Turizm Haberleri
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)