Güncel

Akademik Turizm Bülteni Eylül sayısı yayında

Akademik Turizm Bülteni Eylül sayısı yayında

Prof. Dr. Nazmi Kozak tarafından 2000 yılından beri hazırlanan Akademik Turizm Bülteni’nin Eylül 2016 sayısı yayınlandı.

HABERLER:

Prof. Dr. Muzaffer Uysal’a ödül

Sağa Dayalı Resim Virginia Tech Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Muzaffer Uysal’a 2016 yılı “John Wiley & Sons Lifetime Research Achievement Award“ verildi. Ödül ABD’nin Dallas kentinde gerçekleştirilen 2016 yılı geleneksel ICHRIE (International Conference of Hotel Restaurant and Institutional Educators) kongresinde düzenlenen bir törenle verildi.

8. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması

Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi ile Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği’nin işbirliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ile düzenlenen Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın Sekizincisi’ne başvurular başladı. Bu yılki yarışmanın temasısının “Turizmin Geleceği“ olarak belirlendiği yarışmaya 31 Aralık 2016 tarihine kadar eser gönderilebilecek.

2016 Yılı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) merkezi yerleştirme sonuçları

Sağa Dayalı Resim2016 yılı merkezi yerleştirme sonuçlarına göre, 77 ayrı üniversitede 196 adet turizm lisans programı öğrenci kabul etmiştir. Bu 196 programın, 119’u fakülteler, 77’si yüksekokullar altında bulunmaktadır. Bu programlar kapsamında açılan 11.045 kişilik kontenjanın, 10.418’ine (%94,32) öğrenci yerleştirilmiştir. Puan türlerine göre en yüksek puanla öğrenci kabul eden bölümlere ait bilgiler aşağıda yer alıyor. (Haber: Araş. Gör. Engin BAYRAKTAROĞLU)

TM-1 puan türüne göre öğrenci kabul eden bölümlere yerleştirme puanları: TM-1 puan türüne göre öğrenci kabul eden bölümlere en yüksek puan türüne göre gerçekleşen ilk beş yerleştirme puanları sırasıyla şu şekilde ortaya çıktı:

• SELÇUK ÜNİVERSİTESİ / Turizm Fakültesi / Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği (400,27 puan)
• AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ / Turizm Fakültesi / Turizm İşletmeciliği –İngilizce- (381,24 puan)
• YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ / Ticari Bilimler Fakültesi / Turizm ve Otel İşletmeciliği -İngilizce- (380,06 puan)
• İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ / İşletme Fakültesi / Turizm ve Otel Yöneticiliği (378,38 puan)
• ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ / Turizm Fakültesi / Turizm ve Otel İşletmeciliği –İngilizce- (376,02 puan)

TS-2 puan türüne göre öğrenci kabul eden bölümlere yerleştirme puanları: TS-2 puan türüne göre öğrenci kabul eden bölümlere en yüksek puan türüne göre gerçekleşen ilk beş yerleştirme puanları sırasıyla şu şekilde ortaya çıktı:
• YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ / Güzel Sanatlar Fakültesi / Gastronomi ve Mutfak Sanatları (513,92 puan)
• BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ / Turizm Fakültesi / Gastronomi ve Mutfak Sanatları (511,21 puan)
• ANADOLU ÜNİVERSİTESİ / Turizm Fakültesi / Gastronomi ve Mutfak Sanatları (462,06 puan)
• MERSİN ÜNİVERSİTESİ / Turizm Fakültesi / Gastronomi ve Mutfak Sanatları (461,26 puan)
• İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ / Güzel Sanatlar Fakültesi / Gastronomi ve Mutfak Sanatları (460,76 puan)

DİL-1 puan türüne göre öğrenci kabul eden bölümlere yerleştirme puanları: DİL-1 puan türüne göre öğrenci kabul eden bölümlere en yüksek puan türüne göre gerçekleşen ilk beş yerleştirme puanları sırasıyla şu şekilde ortaya çıktı:
• ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ / Turizm Fakültesi / Turizm Rehberliği (İÖ) (464,09 puan)
• ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ / Turizm Fakültesi / Turizm Rehberliği (453,46 puan)
• AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ / Turizm Fakültesi / Turizm Rehberliği (450,90 puan)
• YAŞAR ÜNİVERSİTESİ / İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi / Turizm Rehberliği (İngilizce) (446,25 puan)
• İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ / Turizm Fakültesi / Turizm Rehberliği (433,22 puan)
• EGE ÜNİVERSİTESİ / Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu / Turizm Rehberliği (432,72 puan)

YGS-6 puan türüne göre öğrenci kabul eden bölümlere yerleştirme puanları: YGS-6 puan türüne göre öğrenci kabul eden bölümlere en yüksek puan türüne göre gerçekleşen ilk beş yerleştirme puanları sırasıyla şu şekilde ortaya çıktı:
• BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ / Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu / Turizm İşletmeciliği -İngilizce- (495,97 puan)
• İHSAN DOĞRAMACI BİLKENT ÜNİVERSİTESİ / Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu / Turizm ve Otel İşletmeciliği -İngilizce- (442,83 puan)
• GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ / Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu / Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik (441,76 puan)
• İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ / Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu / Turizm ve Otel İşletmeciliği -İngilizce- (433,13 puan)
• ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ / Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu / Otel Yöneticiliği -İngilizce- (413,54)

YGS-4 puan türüne göre öğrenci kabul eden bölümlere yerleştirme puanları: YGS-4 puan türüne göre öğrenci kabul eden bölümlere en yüksek puan türüne göre gerçekleşen ilk beş yerleştirme puanları sırasıyla şu şekilde ortaya çıktı:
• ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ / Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu / Gastronomi ve Mutfak Sanatları -İngilizce- (470,98 puan)
• İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ / Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu / Gastronomi ve Mutfak Sanatları (465,08 puan)
• DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ / Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu / Gastronomi ve Mutfak Sanatları (451,17 puan)
• BEYKENT ÜNİVERSİTESİ / Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu / Gastronomi ve Mutfak Sanatları (447,81 puan)
• BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ / Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu / Gastronomi (445,50 puan)

FECO, Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’na beş yıldız verdi..

Sağa Dayalı ResimKısa adı FECO olan Federation of Cartoonist Associations 8’inci Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’na (International Tourism Cartoon Competition) altı yıldız üzerinden beş yıldız ile değerlendirdi. FECO, merkezi İsviçre’de olan bir kurum olup, yaptığı işler arasında dünya genelinde düzenlenen karikatür yarışmalarını belirli ölçütler üzerinden değerlendiriyor.

Fakülte ve yüksekokullar kuruldu

03. 08. 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak bazı yükekokulların ve fakültesi ve bazılarının da kapatılması kararlaştırıldı. Bu karara göre Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi rektörlüğü’ne bağlı olarak Turizm Fakültesi, Afyonkocatepe Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı olarak Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Balıkesir Üniversitesi’ne bağlı olarak Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Mersin Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı olarak Anamur Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kuruldu. Öte yandan İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu kapatıldı.

Erken Dönemlerinde Geç Antik Lydia Bölgesi ve Tarihi Sempozyumu

17-18 Mayıs 2017 tarihleri arasında Izmir Dokuz Eylul Universitesi’nde Antik Lydia Bolgesi ile ilgili toplanacak uluslararası bir sempozyum duzenleniyor. Dokuz Eylul Universitesi, Ege Bolgesi Kultur Varlıkları Uygulama ve Arastırma Merkezi (EKVAM) tarafından organize edilen sempozyuma arkeoloji, Eskicag tarihi, tarihi cografya, epigrafi, numizmatik, sanat tarihi vbg. Eskicag Anadolusu’nu ilgilendiren bilim dallarından katılım bekleniyor.

TAMAMLANAN TEZ ÇALIŞMALARI (Bölüm Sorumlusu: Hatice Güçlü)

Açıklama: “Tamamlanan Tez Calişmalari“ ve “Devam Eden Tez Calişmaları“ bölümleri, Kasım 2005 tarihinden itibaren Hatice GÜCLÜ NERGıZ tarafindan hazırlanmaktadır. Tez calışmaları ile ilgili duyurularınızı “hguclu@anadolu.edu.tr“ adresine göndermenizi bekliyoruz. Tamamlanan tez calışmalarının özleri Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi’nin izleyen sayısında yayımlanmaktadır.

Oğuz TAŞPINAR
Gastronomi Turizminde İçecek Menülerinin Planlanması ve Geliştirilmesinde Marka İmajı İlişkisinin Analizi: İstanbul Örneği

Doktora Tezi

İstanbul: İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
Danışman: Yrd. Doç. Dr. Şehnaz DEMİRKOL
Kabul Tarihi: Temmuz 2016

Onur KIZILCIK

Turizme Hizmet Sunan Pastane İşletmelerinde Çalışan Geleneksel Maraş Dondurması Üretim Personelinin Hijyen ve Gıda Güvenliğine İlişkin Bilgi ve Uygulama Düzeyi Üzerine Bir Araştırma

Yüksek Lisans Tezi

Gaziantep: Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
Danışman: Doç. Dr. İbrahim GİRİTLİOĞLU
Kabul tarihi: Temmuz 2016

Zeynep KURTULAY

Seyahat Acentalarında Kişisel Satış: İstabul’daki A Grubu Seyahat Acentaları Üzerine Bir Uygulama

Yüksek Lisans Tezi
İstanbul: İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
Danışman: Prof. Dr. İsmail KIZILIRMAK
Kabul Tarihi: Temmuz 2016

İlker ŞAHİN

Hatırlanabilir Turizm Deneyimlerini Etkileyen Destinasyon Özelliklerinin Belirlenmesi: Antalya ve İstanbul Destinasyonları Üzerinde Karşılaştırmalı Bir Araştırma

Yüksek Lisans Tezi
Antalya: Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
Danışman: Doç. Dr. F. Özlem GÜZEL
Kabul Tarihi: Haziran 2016

 

2016-08-23
Haber Arşivi
Turizm Haberleri

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL