Sinop’ta gerçekleştirilen sürdürülebilir Turizm Çalıştayına ufuk açan yazısı ile katkıda bulunan Sinop Alan Yönetimi Başkanı Hüsnü Gümüş; Edremit- Sinop hattında kurduğu fikir köprüleriyle yine fark yaratıyor.
HÜSNÜ GÜMÜŞ- turizmhaberleri.com- Ankara
SİNOP ALAN YÖNETİMİ BAŞKANI
FIJET ve ATURJET Üyesi
Havranlı Muhasebeci Raif Efendi’nin yaşamından kesitlerin yer aldığı “Kürk Mantolu Madonna” dan kendi yaşam çizgisindeki “Duvarları Yalayan Deli Dalgalar” la gelen mutluluk halkaları sadece Dünyanın en büyük açık hava müzesinde yaşayanların sahip olabilecekleri ayrıcalıklardan biridir.
Güre’de Bostanoğlu Ailesi tarafından açılan “Sarıkız Kazdağı Etnografya Müzesi” ndeki izlenimlerimi aktarmaya Sinop’ta yapılan çevreyi koruyan, yerel halkın refahını gözeten, doğal alanlara karşı duyarlı, sürdürülebilir bir turizmi ifade eden turizm türünün ele alındığı arama konferansı nedeniyle Sabahattin ALİ’ye öncelik vererek aktarmak istiyorum.
Sabahattin ALİ’nin 109’ncu doğum yılında burada kızı Filiz ALİ’nin katılımı ile yapılan kutlama diğer yerlere de örnek olmalı. Bunu Sinop’ta yapılan etkinliklerden birini daha çekici hale getirebilecek, paylaşılabilecek bir hale getirmek için de kullanılabileceğini düşünüyorum.
Sinop’ta Doğa ve İnsanlarla Buluşmanın Ayrıcalığı
Çalıştayda katılımcıların Sinop’un tarihi ve doğal güzellikleri ile Sinop’un eko turizm için çok elverişli bir il olduğunu ve hala bakir olan bu bölgenin eko turizm şartlarına göre yapılandırılması gerektiğini vurgulamalarını, Sinop’ta doğayla buluşma noktaları başlığı ile gazetemizde uzun süredir yer verilen konuların bir teyidi olarak da memnuniyetle karşıladık. www.turizmhaberleri.com/koseyazisi.asp¿ID=2834 ve diğerleri
Edremit Belediyesi’nin filmlerin hazırlanmasına verdiği desteğe teşekkürlerimi iletirken yapımcıları da bu denli kaliteli eserleri açısından kutluyorum.
Edremit – Sinop hattında bir dostluk çizgisine vesile olabilecek Türkiye için mutluluk konulu festivallere içerik kazandıracak Abidin DİNO Nazım HİKMET mesajlaşmasını destekleyecek bir hareket olarak görmekteyim.
Geleceğin kendini keşfedenlerin olacağı yönündeki çalışmalarım kapsamında değerlendiriyorum.
Konferansın diğer sonuçlarına da alışılmış basın bültenleri dışında sonuç ve gelişim önerileri içeriği ile yer verecek paylaşımlar başarının tamamlayıcısı olacaktır.
Sinop Simiti
Yazımı değerli Hocam Prof. Dr. Metin KOZAK’ın fotoğrafları ile tamamlıyorum. Simit Fotoğrafı bundan 50 yıl önce İstanbul Esentepe simitçisinin kullandığı bir maniyi hatırlattı. Simidini kendine özgü sesi ve söyleyiş tarzı ile
“Haniya çıt, çıt
Yemeli çıtırdan
Eskişehir unundan
Şimdi çıktı fırından”
Manisi eşliğinde satardı.
Böyle güzel öyküleri paylaşmak ve bilim dünyamızda eserler ve kavramlar oluşturabilmek açısından Sabahattin ALİ’nin kullandığı güzel Türkçe’nin yeterli olduğunu düşünüyorum. Anlamak ve uygulamak için tercüme etmenin gerekmediği bilim dilinde de kullanabileceğimiz yalın kuramlara ihtiyacımız var.
Kişisel nedenlerle katılamadığım bu konferansın düzenlenmesine neden olan eğitim dünyamızdaki değerli dostlara ve Yrd. Doç. Dr. Alpay TIRIL’a gösterdiği ilgi için teşekkürlerimi iletiyorum.
2016-09-26
Haber Arşivi
Turizm Haberleri
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)