Güncel

Alzheimer Hastaları için birleşen ellerden iyilik eylemleri..

Alzheimer Hastaları için birleşen ellerden iyilik eylemleri..

Medikal Turizm Derneği Alzheimer ve Demans Platformu öncülüğünde yürütülen “Yaşlılar İçin Elele Projeleri” kapsamında kamu ve özel kuruluşların örnek işbirliğiyle  Ankara Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Kliniğine yaşlıların iyileşme süreçlerini desteklemek üzere bağışlanan dijital mobil röntgen cihazı düzenlenen etkinlikle teslim  edildi.

turizmhaberleri.com-haber merkezi

Sosyal dezavantajlı bireylerimizden yaş almış büyüklerimizin aile ve toplumun en önemli değerleri olduğunu belirten Medikal Turizm Derneği Başkanı Uzm.Dr. Sinan İbiş;  “bu değerlerimizi yaşamın içerisinde aktif, mutlu ve üretken olarak tutmak; onların çocukluktan yaşlılığa kadar geçirdikleri hayat serüvenlerindeki yorgunluklarını, mutlu ve sağlıklı bir yaşamla sürdürmelerini sağlamak üzere her bireyimizin yapacakları her zaman çok fazla iş var.”dedi.

İyilik sorumluluk bilinciyle yaşanan hayatın eylemleridir…

Medikal Turizm Derneği Uzman Dr.Sinan İbiş’in babası Vahit İbiş’e yaşadığı Demans şikayetlerinden dolayı 2015 yılında Alzheimer hastalığı tanısı konur. İbiş ailesi bu süreçte babaları Vahit İbiş’i desteklerken edindikleri gözlem ve deneyimleri Alzheimer hastalığı ile ilgili tüm kişi ve kuruluşlara aktarmayı düşünürler. Uzman Dr.Sinan İbiş; Demans ve Alzheimer yaşayan büyüklere yardım etmek, bu hastalıkların toplumsal farkındalığını yaratmak ve bu yaşlılar için hizmet üreten başta yaşlı yakınları olmak üzere huzurevlerinde çalışan insanların bilgilerini geliştirmek üzere Medikal Turizm Derneği çatısında Demans ve Alzheimer Platformunu kurar.

Medikal Turizm Derneği Başkanı Uzm.Dr. Sinan İbiş;  Alzheimer, demans ve üçüncü yaş sağlığı alanlarında yıllardır yaptıkları çalışmaları ve  “iyilik hareketi” başlıklı bağış organizasyonu gazetemize değerlendirdi: 

İyilik yaşanan hayatın meyvesidir…

Medikal Turizm Derneği bünyesindeki bu çalışmalarımızın çok geniş alana yayılmasını ve çeşitli olmasını hedefledik. Demans ve Alzheimer Platformu ve bu platforma destek verenler ile özellikle yaşlanma döneminde yaşlılarımızın hayatlarını tehdit eden Alzheimer ve Demans hastalığına karşı süreçlerin de anlatıldığı “Güzel Hayat” isimli ulusal televizyon programlarının 12 senedir yayınlanması,  Cumhurbaşkanlığımızın desteği ile uluslararası katılımlı “Uluslararası Üçüncü Yaş Baharı Turizmi ve Dinamikleri Kongreleri”‘nin düzenlenmesi, Türkiye’de ilk defa “Annemin Son Çılgınlıkları” adlı oyun ile Alzheimer hastalığının tiyatroya taşınması ile tiyatro ile kültür sanat terapisi, Alzheimer hastaları için ağaçlar dikilerek yaş almış büyüklerimizin güzel anılarının yaşatılması, onların zihinsel ve fiziksel egzersizle aktif tutulmalarına yönelik egzersiz topları geliştirilmesi, yaşlanma sürecinde seyahate ve turizme katılım ile yaşamlarının toplumsal katılımının güçlendirilmesi, “Üçüncü Bahar Belgeseli” ile yaşlanmanın ihtiyaçlarının bilinirliğinin daha geniş kitlelere yayılması, “Genç Yaşa Genç Kal” konferansları ile üst düzey kuruluşlardaki çalışanların farkındalıklarının geliştirilmesi ile çalışmaların güçlendirilmesi, huzurevlerinde yaşayan ve çalışanlara konferanslar verilmesi, birçok dergi ve portallar da yaşlanma konulu yazılar yazılması ve yaşlanma ekonomisinin gelişmesi için ülkemizin ilk uluslararası yaşlanma turizmi kongrelerinin yapılması gibi birçok aktivite gerçekleştirilmiştir.

İyilik herkese iyi gelir, ama ihtiyaç sahibine en iyi gelir…

Yaşlılar ve yakınları için son derece yıkıcı etkileri olan, somut bir örnek olarak Vahit İbiş ‘in yaşadığı Alzheimer hastalığı; bizlerin Demans ve Alzheimer konusundaki gerçekleştirdiğimiz proje çalışmalarımızda domino etkisi başlatmıştır. Bizler için üzücü olduğu kadar insanlarımıza yardım edebilmek adına bu değerli etki ile Vahit İbiş’in anısına ülkemizdeki Alzheimer konusundaki farkındalık ve süreçlerinin desteklenmesinde 8 yıldır birçok özgün çalışmalara imza atan Medikal Turizm Derneği bünyesinde oluşturulan “Alzheimer ve Demans Platformu” bugüne kadar; T.C. Cumhurbaşkanlığı, Halkbank Genel Müdürlüğü, Philips Türkiye, Danıştay Başkanlığı, Yargıtay Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü, Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü, Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü, Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Öncü Medikal Grup, Flavius Polikliniği’nin katkıları ile Alzheimer hastalığı konusunda çalışmalarını sürdürmüştür ve gelecekte de yeni kurumların desteği ile çalışmalarını genişletmeyi amaçlamaktadır.

İyiliğin ölçüsü vicdanının sesi kadardır…

2019 yılı sonunda, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Yoğun bakım Kliniğinde tedavi edilmeye çalışılan Vahit İbiş sağlık ekibinin olağanüstü tüm çabalarına rağmen yaşamını kaybetmiştir. Vahit İbiş’in bu tedavisi sırasında ve sonrasında gelişen Koronavirüs pandemi sürecinde yoğun bakım kliniğinde takip edilen hastaların röntgen tetkiklerinin klasik röntgenle yapıldığı görüldüğünden; yoğun bakımdaki hastalara daha hızlı, daha kısa sürede, daha az X ışını kullanılarak, daha kaliteli görüntüleme tetkiklerinin yapılabilmesi, elde edilen tetkik görüntülerinin wireless üzerinden sağlık sistemine veya görülmesi istenen elektronik adrese anında gönderilebilmesi, uygulama kolaylığı açısından hasta uygulama konforu, sistemin elektrik şarjı ile çalışabiliyor olması, çalışan sağlık ekibinin işlerini kolaylaştırılması ve tetkik yapabilme kapasitelerinin artırılması, sağlık hizmetinde daha iyi bir noktaya çıkılabilmesi ve hastalardan elde ettikleri bilgilerle bilimsel çalışmaların gerçekleştirmeleri için gibi birçok güncel yeniliği barındıran teknolojik mobil dijital röntgen tetkik sisteminin Demans ve Alzheimer Platformunun organizasyonu ile bu kliniğe kazandırılması için bir proje başlatmıştır. Bu proje sürecinde planlanan bu iyiliğin gerçekleştirilmesinde en büyük desteği bize Philips Türkiye sağlamıştır ve 21 Eylül 2020 tarihinde Alzheimer Gününde teknoloji harikası Philips tarafından üretilen Philips dijital mobil röntgen cihazı Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi Yoğun bakım kliniğine bağışlanmıştır.

İyilik sürekli olarak kendini sorgulama halinden beslenir…

Ankara Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi Hasan Ali Yücel Konferans Salonu’nda düzenlenen törende konuşan Uzm Dr. Sinan İbiş; “her geçen gün Alzheimer ve Demans hastalığına yakalanan büyüklerimizi daha çok desteklemek için farkındalıkları ve birliktelikleri geliştirmeyi amaçladıklarını, ihmal edilen bu hastalık grubundaki büyüklerimiz için yaptıkları projelerin minnet ve şükranla takdir edildiğini ifade etti. Alzheimer ve Demans konusunda Türkiye’nin en özgün çalışmalarına liderlik eden Uzman Dr.Sinan İbiş; “hiçbir zaman unutmayacağımız yaş almış büyüklerimizle, yaşamını kaybeden bireylerimizin anılarının ailelerinde, dostlarında, sevenlerinde yaşamasını simgeselleştirme amacını taşıyan bu proje de; başta Philips Türkiye ve Halkbank Genel Müdürlüğü olmak üzere tüm destekçilere çok teşekkür ederiz

Teşekkür…

Bu çalışmaların ülkemizdeki insanlara aktarılmasında özellikle dijital basın ve dergi basın alanlarında büyük bir çaba gösteren; www.turizmhaberleri.com (Nilgün Atar), www.gundemsaglik.net (Sevinç Baran), www.medikalnews.net ve Medikal News Dergisi (Yusuf Kürkçüoğlu), www.tid.web.tr ve İdarecinin Sesi Dergisi (Selim Çapar), www.anadoluyakasi.net ve Tourmag Dergisi, Kadıköy Life Dergisi (Kadir Toprakkaya), www.takagazete.com.tr (Osman Yazıcı) desteklerine sonsuz teşekkür ederiz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL