Nilüfer Yücedağ: Medikal Turizm Küresel Pazar Büyüklüğü Raporu

Nilüfer Yücedağ: Medikal Turizm Küresel Pazar Büyüklüğü Raporu

 

Medikal Turizm Küresel Pazar Büyüklüğü Raporu (2020-2027)

 

Türkiye, Küresel Medikal Turizm Pazarında “Popüler Destinasyonlar”  arasında bulunuyor.

 

Küresel Medikal Turizm Pazar Büyüklüğünün,

2019’da 44,8 milyar ABD Doları,

2020’de 54,4 milyar ABD Doları,

olan

2027’de tahmini 207,9 milyar ABD Doları

olması bekleniyor.

2020’den 2027’ye kadar %21,1’lik yıllık bileşik büyüme oranı ile büyümesi  bekleniyor.

Grand View Research tarafından yapılan araştırmada;

Medikal turizm için “Popüler Destinasyonlar”  olarak raporda yer alan ülkeler;

Türkiye, Tayland, Hindistan, Kosta Rika, Meksika, Malezya, Singapur, Brezilya, Kolombiya, Tayvan, Güney Kore, İspanya, Çek Cumhuriyeti olarak sıralanıyor.

Medikal Turizm pazarının itici güçlerinden bazıları;

Daha iyi sağlık hizmetleri, en son teknolojiler, yenilikçi ilaçlar, modern cihazlar, daha iyi konukseverlik ve kişiselleştirilmiş bakım.

Pazarın tahmin süresi boyunca hızlı bir oranda büyümesi bekleniyor.

Pazar büyümesini iten başka faktörler ise; diğer ülkelerde yetersiz sigorta yardımları ile yerel pazarda sağlık sigortasının  olmamasıdır. Ayrıca sigorta kapsamında olmayan işlemlere yönelik artan talep de piyasayı yönlendiriyor.

Çoğu kozmetik (estetik)  cerrahi prosedürleri, diğer bazı ülkelerde sağlık sigortası  kapsamında değildir. Kozmetik cerrahi çoğu tıbbi yardım planında yer almadığından ve cepten ödendiğinden, diğer ülkelerdeki düşük maliyetler yabancı hastalar için çekiciliği artırmaktadır. Medikal turistler gidilen  ülkede kendi ülkelerine göre daha ucuz fiyatlarla tedaviden yararlanırlar, çeşitli aktivitelere katılırlar ve maliyetten tasarruf ederler.

Daha kaliteli bakım ile birlikte daha ucuz tedavi seçeneklerinin var olması, medikal turizminin artan tercihinden sorumlu olan birincil faktör. Hastalar toplam tedavi masraflarından %30 ile %80 arasında tasarruf sağlayabilmekte.

Hastaların acil tıbbi gereksinimleri, başka uygun medikal turizm destinasyonları  aranmasına yol açmakta. Hastane yönetimindeki gelişmeler medikal turizm alanında da olumlu değişiklikleri beraberinde getirmiştir. Hastanelerin lüks konaklama ve konforlu tedavi seçenekleri sunması, medikal  turistleri cezbetmekte. Hastalar tedavi sonrası turizm olanaklarından da  yararlanabiliyorlar.

Medikal turizm, gelişmekte olan ekonomilerde önemli gelir elde edilmesini sağlayarak sağlık hizmetlerini daha da genişletmelerine yardımcı olur. Bazı. tıbbi prosedürler, ABD ve Birleşik Krallık dahil olmak üzere bazı gelişmiş ülkelere kıyasla  daha uygun maliyetlidir.

Bazı sektör oyuncuları, bölgesel varlıklarını genişleterek pazar payını artırmak için rekabet etmekte. Diğer yandan, Clarins Group ile Procter and Gamble gibi bazı yerel piyasa oyuncuları, tanıtım stratejilerinin bir parçası olarak pazarlama ve reklama yüksek sermaye yatırımı yapmaktadır.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL